Llardons de porc

Inici>Productes >Llardons de porc

Llardons de porc, greixons, greixots, camallots

Els llardons són un producte obtingut del greix de porc i és d'ampli consum a tot el territori, sobretot durant les festes de Carnaval, quan s'elabora la tradicional coca de llardons.

  • Llardons de porc
  • Llardons de porc
  • Llardons de porc
1
2
3
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

És un producte de forma irregular, de textura lleugerament cruixent i oliosa. S'elabora tot fent coure el llard en una caldera, deixant que els bocins de llardó es vagin fonent i quallant. Quan perden tot l'oli queden cuits i rossos. Posteriorment es poden premsar per tal que perdin oli, o bé menjar-los directament un cop escorreguts.

Els llardons són l'ingredient principal de la coca de llardons, però també es solen consumir per picar entre hores o incorporats com acompanyament d'alguns plats.

Categoria: Embotits.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es comercialitzen en tortells premsats a xarcuteries i cansaladeries d'arreu del territori, i es venen a pes.

Atributs i propietats nutricionals:

El seu component principal són els greixos, tant saturats com insaturats, ja que cal tenir en compte l'oli absorbit durant el fregit. Ës per això que es tracta d'un producte amb un contingut energètic molt elevat, però que es pot incloure esporàdicament dins una alimentació variada i equilibrada.

Comentaris rebuts (5)
  • selecta
  • 05/05/2010 a les 19:35 pm (Europe/Berlin +02:00)
  • "Es molt facil fer els llardons, tens que conseguir del teu Xarcuter-Cansalader el LLARD del porc, el pases per la maquina de trinxar i el poses en una olla al foc lent, qu´es vagi fonen, en treuras el suc, llard per cuinar, i al final queden els llardons, els pots deixar mes crusos o mes cuits, al teu gust. Es facil de fer, nomes una mica de paciencia.
    Estris que necesites, olla, col-lador, tarrines per posar el llard, una cullera o pot petit per treure el llard."
    • La seva puntuació
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
  • jopuj
  • 14/02/2010 a les 16:47 pm (Europe/Berlin +01:00)
  • "m´agraderia saber el proces i el que necesito per fabricar els llardons jo a casa"
    • La seva puntuació
    • 3 estrelles
    • 3 estrelles
    • 3 estrelles
  • jordi
  • 15/05/2013 a les 17:35 pm (Europe/Berlin +02:00)
  • "me gustaría saber como se hacen los llardons que venden en las ferias medievales, que parte del cerdo se usa, soi matarife i no me costaría mucho sacar la parte necesaria del cerdo, me han comentado que es el entrevi pero no se si es eso. los llardons que digo son esos de la imagen numero 2"
    • La seva puntuació
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
  • Jacas
  • 27/02/2010 a les 21:51 pm (Europe/Berlin +01:00)
  • "Estic molt interesat en saber tot el proces per fer els llardons de manera artesanal"
    • La seva puntuació
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
  • Francesc Murgadas
  • 30/08/2011 a les 17:55 pm (Europe/Berlin +02:00)
  • "No seria més ajustat parlar de greixós i de greix en comptes de oliós i oli?
    A més, per l\'explicació que en feu, el morro fregit també serien llardons, no?"
    • La seva puntuació
    • 4 estrelles
    • 4 estrelles
    • 4 estrelles
    • 4 estrelles
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.