Llagosta de Menorca

Inici>Productes >Llagosta de Menorca

Llagosta de Menorca

El Consell Insular de Menorca a petició de tots els sectors implicats, ha volgut protegir aquest producte tan preciat dins i fora de l'illa i emperar-la sota la denominació de la marca de garantia "Llagosta de Menorca". Aquesta marca protegeix la llagosta vermella o llagosta comuna -Palinurus elephas-. Cal dir que en aquests moments la marca es troba en tramitació, ja s'ha obtingut l'aprobació inicial i manca obtenir l'aprobació definitiva.    

Distintiu:
    • Productes Slow Food
    • Productes Slow Food
    • Aliments Tradicionals
    • Aliments Tradicionals

La llagosta menorquina està considerada com un menjar exquisit. La carn, que es troba quasi tota a l’abdomen de l’animal, és delicada, ferma i recorda un poc la del rap. Pot arribar als 50 cm i que té un pes mitjà entre 500-600 g. La closca és de color vermellós amb taques blanques i grogues a ambdós costats i la carn totalment blanca. Viu a profunditats que van des de la zona litoral fins a més de 200m.

Ha obtingut l'aval  ARCA DEL GUST, atorgat per l'organització internacional d'Slow food, ja que es pesca amb "nansa". Es tracta d'una pesca artesanal, la més sotenible dels arts pequers menors, que aconsegueix no sobreexplotar els recursos pesquers locals.                                 Les captures estan regulades per tal de garantir el seu futur. Així la talla mínima ha de ser de 24 cm mesurats des de la «banya» que tenen damunt l’ull fins a l’extrem final i, a més, hi ha establerts uns períodes de veda.

La millor manera de notar el seu sabor és a la planxa, però a la cuina tradicional de les Illes es troben moltes formes de preparar-la.

 

Categoria: Peix i marisc.
Propi de: Ciutadella
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarsetoctnovdes
Informació complementària:

El producte es ven a la llotja de pescadors del port de Ciutadella i també directament al consumidor.

Atributs i propietats nutricionals:

La llagosta menorquina és un aliment ric (17%) en proteïnes d'alt valor biològic, alhora que pobre calòricament, ja que és constituït en un 80% per aigua i just proporciona 84 kcal per cada 100 g. Proporciona àcids grassos omega-3 i omega-6, que ajuden a regular el colesterol, reduir el risc cardiovascular, ralentitzar diverses malalties degeneratives i metabòliques, i augmentar l'agudesa visual i la funció cognitiva. A més, aporta niacina (B3), vitamina A, calci, fòsfor, iode, magnesi i seleni.

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Ciutadella
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.