Herbes aromàtiques de l'Alt Urgell

Inici>Productes >Herbes aromàtiques de l'Alt Urgell

Herbes aromàtiques de l'Alt Urgell

La tradició de recol·lectar herbes aromàtiques i remeieres als Pirineus arrenca de les trementinaires, dones que es dedicaven a aquesta activitat durant la segona meitat del s. XIX i la primera del XX, i que avui encara perviu en forma de negocis familiars.

  • Herbes aromàtiques de l'Alt Urgell
  • Herbes aromàtiques de l'Alt Urgell
1
2
Autor: Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Ginebrons, camamilla, romaní, sajolida, te de roca, espígol, corona de rei, orenga, valeriana,..., són herbes que es recol·lecten durant la primavera, l’estiu i inicis de la tardor. Un cop classificades i netes s'assequen en un lloc fosc i sec o, si s'escau, es preparen ungüents i olis, sobretot en el cas de les herbes remeieres. Les herbes per infusions es presenten en bossetes i les destinades a la cuina, en pots de vidre.

Categoria: Salses i condiments.
Propi de: Alt Urgell
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es comercialitzen als herbolaris d'arreu de Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

Les herbes aromàtiques s'utilitzen tant per les seves qualitats gastronòmiques com pels efectes beneficiosos que poden aportar a l'organisme. Tenen una gran varietat de propietats segons l'herba que escollim: faciliten la digestió, eviten o redueixen els gasos gastrointestinals, eviten el creixement de microorganismes, faciliten l'eliminació de l'excés de líquids...

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.