Gall del Penedès

Inici>Productes >Gall del Penedès

Gall del Penedès

Identificada com a raça a principis del segle passat, la varietat Vilafranquina negra va estar amenaçada d'extinció fins que es va encetar la seva recuperació a partir de 1980.

  • Gall del Penedès
1
Veure vídeo
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra
    • Productes Slow Food
    • Productes Slow Food

Au de tipus mediterrani, lleugera i gràcil, presenta quatre coloracions de plomatge: aperdiuada, blat, barrada daurada i negra. Es cria en corral, i se sol sacrificar cap a les 18-22 setmanes. La seva carn és apreciada per ser fibrada i consistent, i en la seva alimentació s'empra gra, fruites i hortalisses.

Categoria: Aviram i ous.
Propi de: Baix Penedès, Alt Penedès
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

La seva comercialització es restringeix gairebé a la Fira del Gall de Vilafranca, al desembre, tot i que alguns criadors també en fan durant tot l'any.

Atributs i propietats nutricionals:

El gall del Penedès és un tipus de carn blanca, magra i fàcil de digerir. Com totes les carns, és una bona font de proteïnes d'alta qualitat i de ferro que la fan molt adient en èpoques de creixement o d'esforç físic. Pel que fa a vitamines, destaca el seu contingut en vitamina B3 i B9, i té més fòsfor i potassi que altres carns.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.