Formatge fresc ecològic

Inici>Productes >Formatge fresc ecològic

Formatge fresc ecològic

El formatge fresc és el formatge obtingut de la coagulació de la llet ecològica, sense addició de ferments, generalment amb un quall animal, i que no s'ha premsat ni, gairebé mai, salat. Per això és un formatge humit i lletós de curta durada.

Distintiu:
    • Productes CCPAE
    • Productes CCPAE

L'elaboració artesanal d'aquesta modalitat de formatge es fa amb llet sencera pasteuritzada de cabra, quall i sal, sense conservants ni additius, o bé amb llet sencera de vaca pasteuritzada. En ambdós casos la llet es qualla a l'estil tradicional i s'escorre, sense cap mena de premsat, la qual cosa fa que el formatge sigui tou i amorós.

En resulta un formatge de sabor suau i de baix contingut en matèria grassa, que el fan molt adequat per tota mena d'amanides, així com per pastissos, cremes i salses.

Categoria: Formatges i lactis.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es comercialitza en terrina o en barra per vendre a talls en algunes formatgeries i botigues especialitzades d'arreu de Catalunya. .

Atributs i propietats nutricionals:

El formatge fresc té, de forma concentrada, la major part de nutrients de la llet. Els seus components principals són les proteïnes i els greixos, encara que aquests últims s'hi troben en menor proporció que als formatges madurats. És una bona font de fòsfor, que forma part de l'ADN, i zinc, que intervé en el funcionament del gust i de l'olfacte, així com de calci, important per a una correcta formació d'ossos i dents. Pel que fa a les vitamines, aporta una gran quantitat de vitamina A, necessària per al bon funcionament del sistema nerviós, i altres vitamines del grup B, imprescindibles pel bon funcionament de l'organisme.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.