Formatge fresc

Inici>Productes >Formatge fresc

Formatge fresc

El formatge fresc és el formatge obtingut de la coagulació de la llet, sense addició de ferments, generalment amb un quall animal, i que no s'ha premsat ni, gairebé mai, salat. Per això és un formatge humit i lletós de curta durada.

  • Formatge fresc
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

S'elabora amb llet pasteuritzada de vaca, cabra o ovella a la qual s'hi afegeix quall i clorur càlcic a una temperatura de 30-36º C. La formació de la quallada dura com a mínim mitja hora, i mai un temps gaire llarg, ja que es vol obtenir una quallada compacta però no dura. Es talla la quallada i es deixa escórrer, per emmotllar-la i dins el motllo o en l'envàs final, portar-la a refrigeració a 4ºC. S'hi pot afegir sal o no.

Cal conservar-lo a temperatures baixes, entre 2º i 4ºC, sinó es torna agre i pot durar fins a uns vuit dies. Abans de menjar-lo, cal treure'l fora de la nevera, fins que arribi a uns 15ºC. En ser un formatge de sabor suau i de baix contingut en matèria grassa, s'integra bé en amanides, però també en farciment de pasta, per salses o per fer esmorzars saludables i nutritius.

Categoria: Formatges i lactis.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es comercialitza a formatgeries i molts altres tipus d'establiments d'arreu de Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

El formatge fresc té, de forma concentrada, la major part de nutrients de la llet. Els seus components principals són les proteïnes i els greixos, encara que aquests últims s'hi troben en menor proporció que als formatges madurats. És una bona font de fòsfor, que forma part de l'ADN, i zinc, que intervé en el funcionament del gust i de l'olfacte, així com de calci, important per a una correcta formació d'ossos i dents. Pel que fa a les vitamines, aporta una gran quantitat de vitamina A, necessària per al bon funcionament del sistema nerviós, i altres vitamines del grup B, imprescindibles pel bon funcionament de l'organisme.

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.