Espàrrec de Gavà

Inici>Productes >Espàrrec de Gavà

Espàrrec de Gavà

Espàrrec blanc i rodó que creix als camps del Baix Llobregat i que deu gran part del seu coneixement a la fira especialment dedicada que es celebra a Gavà des del 1932.

  • Espàrrec de Gavà
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

És un espàrrec blanc allargat, de mida mitjana i de textura fibrosa. Es caracteritza pel sabor lleument amarg al paladar. El Baix Llobregat és la única zona de Catalunya on es fa aquesta hortalissa a causa de les particulars característiques del sòl que necessita, arenós i poc compacte, i del clima, calorós durant els mesos de la collita. S'acostuma a incorporar a moltes preparacions i sobretot es consumeixen acompanyats amb maionesa o beixamel, així com en crema.

Categoria: Verdures i hortalisses.
Propi de: Gavà, Viladecans
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
marabrmaijun
Informació complementària:

Es comercialitza sobretot als mercats de l'àrea metropolitana, en fresc o en conserva. Quan es venen en fresc, s'agrupen en manats d'unitats del mateix calibre.

Atributs i propietats nutricionals:

Com la majoria d'hortalisses, el seu principal component és l'aigua. Els espàrrecs frescos també ens aporten proteïnes i una gran quantitat de fibra. Són una bona font de vitamines antioxidants com la C, l'E i els betacarotens, però també és una bona font d'àcid fòlic (B9) i  B1, B2, B3 i B6. Els minerals més destacats que conté són el potassi, el fòsfor, el ferro i el iode. Es caracteritza també per afavorir la diüresis.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.