Coquetes

Inici>Productes >Coquetes

Coquetes, manjongos

Es tracta d'una especialitat típica de la cuina dels Pirineus derivada de la matança del porc i que encara avui en dia perviu a la comarca de l'Alta Ribagorça.

  • Coquetes
1
Autor: Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Presenten una forma arrodonida i plana, com una mena de galetes de carn. De textura greixosa i color marró fosc, s'elaboren amb els mateixos ingredients que una botifarra negra: sang de porc, greix, pebre, sal, matafaluga, farina, aigua i oli d'oliva. Es fa una mescla amb el pa trossejat, el greix, l'aigua i la sang, que s'amaneix amb sal, pebre i matafaluga, i que s'espesseix amb farina, Se'n fan bunyols, allargats i aplanats, que es fan bullir una estona.

La seva elaboració ha passat de les cases a les carnisseries de la comarca. Se solen menjar a la brasa o fregides i cal consumir-les fresques, ja que poden conservar-se fins a un màxim de 10 dies.

Categoria: Embotits.
Propi de: Alta Ribagorça
Informació complementària:

Es comercialitza en algunes xarcuteries que n'elaboren de l'Alta Ribagorça.

Atributs i propietats nutricionals:

Elaborades a base del carn, greix i sang del porc, són un aliment molt energètic, ric en greix i colesterol, però, alhora, ric en proteïnes d'alt valor biològic i vitamines del grup B. Pel fet de contenir la sang del porc, es converteixen també en una excel·lent font de ferro. Dins d'una alimentació variada i equilibrada, el seu consum ocasional és totalment aconsellat.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.