Confitura

Inici>Productes >Confitura

Confitura

Les melmelades i confitures són una conserva que ens permet gaudir de les fruites de temporada tot l’any. A Catalunya hi ha nombroses empreses que elaboren melmelades i confitures de gran qualitat usant fruites i hortalisses de l’entorn i respectant els processos.

La confitura és la barreja, amb la consistència gelificada apropiada, de sucres, aigua i polpa i/o purè d’una o més fruites o hortalisses. La quantitat de polpa i/o purè de fruita utilitzada en aquesta elaboració no pot ser en cap cas menor al 35% del pes del producte acabat. El contingut en sucres ha de ser igual o superior al 60%. Per considerar-se confitura de categoria extra cal que la quantitat de polpa sigui superior al 45% del pes del producte i el contingut en sucres a de ser igual o superior al 60%. La confitura és un producte que permet diferents usos a part del tradicional, acompanyant esmorzars i berenars. Té múltiples usos en rebosteria (farcits, cobertures, salses) i també és cada cop més habitual trobar-la en plats de cuina formant part de salses o com a acompanyament d’algunes carns o formatges.

Categoria: Xocolata i dolços.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

La confitura es comercialitza en pot de vidre amb tap esmaltat. A l’etiqueta hi han d’anar llistats els ingredients. Hi ha de constar el contingut total de sucre (en grams) i la quantitat de fruita (en grams) per 100g de producte acabat.

Atributs i propietats nutricionals:

La confitura és un producte amb un valor energètic bastant elevat, ja que el seu component principal és el sucre. Tot i això, a causa de la quantitat que es sol consumir és un producte que es pot incloure de forma habitual a la dieta. Per conseqüència del procés de cocció es perden una gran quantitat de les vitamines de la fruita, tot i que se'n conserva la fibra.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.