Coca especial de la Cerdanya

Inici>Productes >Coca especial de la Cerdanya

Coca especial de la Cerdanya

És un producte creat a la segona meitat del segle XX que va sorgir de la combinació del pa de pessic amb la fruita confitada i que actulament s'ha convertit en un producte típic de la gastronomia de la comarca.

  • Coca especial de la Cerdanya
  • Coca especial de la Cerdanya
  • Coca especial de la Cerdanya
1
2
3
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

És un pa de pessic amb forma de coca quadrada d'una mica més d'un pam, amb un farciment de fruita confitada i cobert d'ametlles trinxades. S'elabora amb una massa feta amb farina de força, llevat, llimona, llet, oli, sucre i ous que després es barreja amb fruita confitada i es posa al forn. S'acaba el dolç posant-hi pel damunt ametlles picades i sucre de llustre. En resulta una coca esponjosa amb una diversitats de matisos que li atorguen les fruites. S'acostuma a prendre per postres, però també hi ha qui la pren per esmorzar.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Puigcerdà
Informació complementària:

Es troba sobretot a pastisseries de Puigcerdà, en èpoques de major afluència turística: a l'estiu i els caps de setmana.

Atributs i propietats nutricionals:

Es tracta d'un producte amb un elevat contingut energètic. La massa aporta hidrats de carboni, proteïnes i greixos. El farciment de fruita confitada proporciona una quantitat extra de sucres, mentre que les ametlles aporten una quantitat destacable de greixos insaturats, beneficiosos per a la prevenció de malalties cardiovasculars.

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Cerdanya
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.