Coca de Vilafranca

Inici>Productes >Coca de Vilafranca

Coca de Vilafranca

La popularització d'aquesta coca, documentada a finals del segle XVIII, es deu al fet que es comercialitzava a peu de carretera i els viatgers amb destinació a Barcelona o Tarragona l'adquirien per portar-la a la seva destinació.

  • Coca de Vilafranca
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Coca fornejada, allargada i de consistència tova, feta amb una pasta adobada a la que s'afegeix comí i matafaluga. Té unes dimensions de 30-40 cm de llarg i 1 cm de gruix i en la seva elaboració intervenen: farina, ous, sucre i mantega. La producció actual és força reduïda ja que només alguns forns de Vilafranca en mantenen la tradició. S'acostuma a prendre per esmorzar o berenar, sucada a la llet o a la xocolata desfeta, així com amb vi ranci, moscatell o altres licors.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Vilafranca del Penedès
Informació complementària:

Es pot trobar en algunes fleques i pastisseries de Vilafranca del Penedès, en especial els dissabtes, coincidint amb el dia de mercat de la població.

Atributs i propietats nutricionals:

Aquest tipus de coca aporta una gran quantitat d'energia, sobretot hidrats de carboni. La farina conté hidrats de carboni complexos, mentre que el sucre aporta hidrats de carboni simples.  Els ous aporten proteïnes d'elevat valor biològic i greixos, que també aporta la mantega.

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Alt Penedès
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.