Coca de tomata

Inici>Productes >Coca de tomata

Coca de tomata

Es tracta d'una varietat de les tradicionals coques amb recapte dels productes que donava l'hort, que ha esdevingut típica d'aquesta població de l'Alta Ribagorça i que es comercialitza des de fa uns vint anys.

  • Coca de tomata
  • Coca de tomata
1
2
Autor: Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Aquesta coca té una massa típica de coca de recapte, a base de farina, oli, llevat, massa de pa, sal i aigua, que s'ha de deixar fermentar. Se li afegeix posteriorment un sofregit de tomàquets madurs, ceba i pebrots verds o vermells, all,  julivert i un raig d'oli abans de ser fornejada. Es pot menjar, freda o escalfada, en qualsevol àpat del dia.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: El Pont de Suert
Informació complementària:

Es ven a alguns forns i fleques de l'Alta Ribagorça, sobretot a Pont de Suert.

Atributs i propietats nutricionals:

La base aporta principalment hidrats de carboni complexos, procedents de la farina, i greixos, procedents de l'oli. Cal destacar-ne el contingut de sodi, com en totes les masses de pa. El principal valor de les verdures és el seu contingut en vitamines i minerals.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.