Coca de samfaina

Inici>Productes >Coca de samfaina

Coca de samfaina, coca de recapte

És la més popular de les coques de recapte que es fan arreu de Catalunya. Les comarques de ponent són l'àmbit territorial amb més renom en l'elaboració. A les cases de pagès es solia reservar una part de massa de pa per fer aquesta coca.

  • Coca de samfaina
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Es preparen amb la pasta de pa feta amb aigua, sal i farina. A continuació, amb un corró, s'estén la massa de manera que quedi el més fina possible, damunt d'una llauna. Un cop estesa, es col·loquen quatre trossos d'arengada a cada costat, a les quals prèviament s'haurà tret l'espina. Tot seguit, s'afegeixen, trossejats i pel damunt de la massa, albergínia, pebrot vermell i verd, tomàquet i, de vegades, carbassó, ceba, alls i julivert. S'hi tira sal i pebre i es posa al forn uns 20 minuts i, en treure-la, s'hi tira unes gotes d'oli per damunt. En resulta una coca amb un gust marcat per les verdures i trencat pel sabor intens i salat de l'arengada, que es menja en qualsevol àpat del dia.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Garrigues, Noguera, Pallars Jussà, Pla d'Urgell, Segarra, Segrià, Urgell
Informació complementària:

Es comercialitza a forns artesans de les comarques on s'elabora.

Atributs i propietats nutricionals:

La base aporta principalment hidrats de carboni complexos, procedents de la farina. Les arengades són una bona font de proteïnes d'elevat valor biològic, així com de greixos insaturats, ja que es tracta d'un peix blau. El principal valor de les verdures és el seu contingut en vitamines i minerals.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.