Carxofa espinosa de Sardenya DOP

Inici>Productes >Carxofa espinosa de Sardenya DOP

Carxofa espinosa de Sardenya DOP

Un producte qui té uns el forts lligams amb el territori de l'illa, que ofereix les millors condicions climàtiques i morfològiques per al cultiu d'aquesta varietat de carxofa.

  • Carxofa espinosa de Sardenya  DOP
1
Distintiu:
    • DOP Sardenya
    • DOP Sardenya

A Sardenya es cultiven dos tipus de  carxofes, la que té punxes, l'espinosa, de color violeta, i la sense  punxes.  Les carxofes espinoses són les més apreciades per la seva tendror i el sabor gustós de les fulles. També  són preuades des del punt de vista productiu i tenen més resistència als  agents atmosfèrics que la no punxeguda. La carfoxa espinosa es distingeix per  la forma afusada i les llargues i robustes punxes per damunt de les  bràctees (fulles).  Té reconeguda la marca de qualitat amb la Denominació d'Origen  Controlada  (DOP) com "Carciofo Spinoso di Sardegna".

Categoria: Verdures i hortalisses.
Propi de: L'Alguer
Informació complementària:

Aquesta cultura ha trobat el seu hàbitat natural i les condicions climàtiques òptimes per al seu desenvolupament en les zones costaneres, que gaudeixen d'un microclima especial i a les valls i en les planes centrals de l'illa, situades al costat de les vies fluvials més importants. A més d'aquesta vocació intrínseca del territori, experiència, tradició i capacitats dels agricultors permeten, gràcies recollida selecció i classificació manuals, la selecció de les millors carxofes. El període de comercialització és des del mes de novembre a l'abril, amb el pic de producció situat entre el desembre i el març

Atributs i propietats nutricionals:

L'existència d'aquests factors combinats genera un producte que destaca no només per forma particular sinó també per les seves característiques organolèptiques com ara l'astringència limitada, el gust agradable, resultat d'una síntesi equilibrada de les percepcions d'amarg i dolç, i la tendresa de la carn que afavoreix el consum del producte cru.

Enllaços:
Comentaris rebuts (1)
  • Cuina Cinc
  • 20/02/2013 a les 7:00 am (Europe/Berlin +01:00)
  • "Aquesta varietat és molt poc coneguda i molt bona :http://cuinacinc.blogspot.com.es/2013/02/la-carxofa-xips-de-carxofa.html"
    • La seva puntuació
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
Territoris d'on és propi
    • L'Alguer
    • L'Alguer
    • L'Alguer
    • L'Alguer
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.