Cansalada amb pebre

Inici>Productes >Cansalada amb pebre

Cansalada amb pebre

És una cansalada curada al natural que té com a conservant el pebre negre.

  • Cansalada amb pebre
  • Cansalada amb pebre
  • Cansalada amb pebre
1
2
3
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

La cansalada natural es troba situada sota el llom del porc, entre la pota del darrera (pernil) i la pota davantera (espatlla), presentant-se sempre amb la pell. En l'elaboració de la cansalada amb pebre s’utilitza el pebre com a assecant natural, un mètode tradicional de conservació de les peces de carn i dels embotits.

S'acostuma a consumir fregida, acompanyant llegums o verdures, així com en guisats de pèsols, vedella o pollastre. Aquests usos gastronòmics, malgrat que no estigui tan estesa com altres embotits, en garanteixen la continuïtat.

Categoria: Embotits.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Informació complementària:

Es comercialitza en peces senceres a xarcuteries d'arreu de Catalunya, així com en algunes fires i mercats.

Atributs i propietats nutricionals:

La cansalada és una bona font de vitamines de grup B. És una part del porc que presenta una gran quantitat de greix, principalment monoinsaturat i saturat. La part magra aporta proteïnes d'alt valor biològic.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.