Bull negre

Inici>Productes >Bull negre

Bull negre, bisbe negre, bolh nere, paltruc negre

És una varietat de bull elaborada a divesos indrets del país. Pel fet de contenir la sang era un dels últims productes a fer-se per la matança i s'hi acostumaven a afegir el darrers retalls del porc.

  • Bull negre
  • Bull negre
  • Bull negre
1
2
3
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

La recepta clàssica del bull negre incorpora les cotnes, la cansalada, els retalls de carn restants i la sang. Actualment, i segons cada elaborador, també s'hi afegeixen els menuts i freixures, així com carn magra o llengua. Es pasten tots els ingredients, s'amaneixen amb sal i pebre i s'emboteixen a la tripa, normalment budell bisbe, es cou i es deixa assecar uns dies. Aquest bull és molt appreciat cuit a la brasa o fregit, però també es menja fred amb pà amb tomàquet, entrepans o entremesos.

Categoria: Embotits.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Informació complementària:

Es troba en xarcuteries properes a las zones d'elaboració. Es comercialitza arreu de Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

Elaborat a base de carn, greix i menuts del porc, és un aliment molt energètic, ric en greix i colesterol però, alhora, ric en proteïnes d'alt valor biològic i vitamines del grup B. Pel fet de contenir la sang del porc, es converteix també en una excel•lent font de ferro. Dins d'una alimentació variada i equilibrada el seu consum ocasional és totalment aconsellat.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.