Bull de ronyó

Inici>Productes >Bull de ronyó

Bull de ronyó

Es tracta d'una varietat de bull recentment recuperada i que s'elaborava sobretot en l'àmbit domèstic a l'Alt Urgell i a Andorra, on s'acostumava a menjar per Carnaval, acompanyat de coca de pagès.

  • Bull de ronyó
1
Autor: Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

El bull de ronyó es fa amb el mateix sistema que el bull de llengua, és a dir, s'emboteix en un budell cec el ronyó, juntament amb cansalada i carn magra i es condimenta amb sal i pebre. Es cou a la caldera i es deixa assecar uns dies. Aquest embotit es sol incloure en entremesos, fustes i amanides.

Categoria: Embotits.
Propi de: Alt Urgell
Informació complementària:

Es comercialitza en unes poques xarcuteries de la comarca de l'Alt Urgell, normalment en aquelles on n'elaboren.

Atributs i propietats nutricionals:

Elaborat a base de carn, greix i menuts del porc, és un aliment molt energètic, ric en greix i colesterol, però, alhora, ric en proteïnes d'alt valor biològic i vitamines del grup B. Pel fet de contenir els ronyons del porc, es converteix en una excel•lent font de vitamina A i D. També en destaca un contingut important de ferro. Dins d'una alimentació variada i equilibrada, el seu consum ocasional és totalment aconsellat.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.