Generalitat de Catalunya.
Avís legal |Afegir a favorits | Recomanar a un amic





Per elaborar aquesta modalitat de bull, s'escalda la llengua, s'obre pel mig i es condimenta amb sal i pebre. Tot seguit, sobre un tros de tel de sagí, es posen unes tires de filet de porc, de ventresca i, de vegades, carn magra picada, i es torna a afegir sal i pebre. Per acabar l'elaboració, es lliga, es cus i es cou. També es sol fer bull de llengua negre, afegint-hi sang i un proporció de cotnes.
Es ven en algunes xarcuteries de Catalunya, especialment a les situades al Pirineu i a la Catalunya Central, properes a les zones d'elaboració. S'acostuma a vendre a talls, en tractar-se de peces grans.
Elaborat a base de carn, greix i menuts del porc, és un aliment molt energètic, ric amb proteïnes d'alt valor biològic i vitamines del grup B. També se'n destaca un contingut important de ferro. Dins d'una alimentació variada i equilibrada, el seu consum ocasional és totalment aconsellat.