Bull de llengua

Inici>Productes >Bull de llengua

Bull de llengua, bull de la llengua, bull de llengües, donegal de llengua, bolh de la llengua, regina

Era molt apreciat perquè, en ser la llengua de porc el seu ingredient diferencial, només se'n podia fer una peça per cada exemplar de porc sacrificat. Per això només s'encetava per les celebracions i es reservava per les dates assenyalades.

  • Bull de llengua
  • Bull de llengua
  • Bull de llengua
1
2
3
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Per elaborar aquesta modalitat de bull, s'escalda la llengua, s'obre pel mig i es condimenta amb sal i pebre. Tot seguit, sobre un tros de tel de sagí, es posen unes tires de filet de porc, de ventresca i, de vegades, carn magra picada, i es torna a afegir sal i pebre. Per acabar l'elaboració, es lliga, es cus i es cou. També es sol fer bull de llengua negre, afegint-hi sang i un proporció de cotnes.

Categoria: Embotits.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Informació complementària:

Es ven en algunes xarcuteries de Catalunya, especialment a les situades al Pirineu i a la Catalunya Central, properes a les zones d'elaboració. S'acostuma a vendre a talls, en tractar-se de peces grans.

Atributs i propietats nutricionals:

Elaborat a base de carn, greix i menuts del porc, és un aliment molt energètic, ric amb proteïnes d'alt valor biològic i vitamines del grup B. També se'n destaca un contingut important de ferro. Dins d'una alimentació variada i equilibrada, el seu consum ocasional és totalment aconsellat.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.