Bull de fetge

Inici>Productes >Bull de fetge

Bull de fetge

Embotit cuit de fetge de porc, produït sobretot al nord de Catalunya, i amb una base d'elaboració comuna al pa de fetge.

  • Bull de fetge
  • Bull de fetge
  • Bull de fetge
1
2
3
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Per elaborar aquesta modalitat de bull es barreja el fetge del porc picat amb cansalada viada i grassa, carn del cap, carn magra, papada, llebrer i cotnes, i es condimenta amb sal, pebre i all i julivert, es lliga amb ou, s'emboteix i es cou. El bull de fetge s'acostuma a embotir en el budell bisbe o cec.

En resulta un embotit de textura tendra però consistent i de sabor intens. S'empra sobretot per als entremesos, per entrepans o acompanyant torrades o pa amb tomàquet.

Categoria: Embotits.
Propi de: Berguedà, Cerdanya, Ripollès, Alt Urgell
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es comercialitza en xarcuteries properes a la zona d'elaboració, normalment en aquelles on n'elaboren.

Atributs i propietats nutricionals:

Elaborat a base de carn, greix i menuts del porc, és un aliment molt energètic, ric en greix i colesterol, però, alhora, ric en proteïnes d'alt valor biològic i vitamines del grup B. Pel fet de contenir el fetge del porc, es converteix també en una excel•lent font de vitamina A i D. També té en destaca un contingut important de ferro. Dins d'una alimentació variada i equilibrada el seu consum ocasional és totalment aconsellat.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.