Brunyols de l'Empordà

Inici>Productes >Brunyols de l'Empordà

Brunyols de l'Empordà, bunyols de l'Empordà, bunyols de Quaresma

Aquests bunyols se solen menjar per Quaresma, i molt especialment el Divendres Sant, i es feien tradicionalment a les cases de pagès de la comarca. Es guarden bé durant molts dies i agafen una consistència més densa i per alguns més saborosa.

  • Brunyols de l'Empordà
1
Veure vídeo
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Producte de pastisseria elaborat bàsicament amb farina, aigua o llet, llevat de París, sal, matafaluga, greix de porc, oli d’oliva o mantega, llimona, ous, sucre, anís o garnatxa. Els components es barregen, es pasten, es deixen en repòs, se’ls dóna forma d’anella i es fregeixen en oli d’oliva o vegetal. Un cop cuita la massa, s’ensucra. La forma habitual és inflada, com d’una esfera aixafada. La seva textura és compacta tirant més aviat a densa. Una de les seves característiques diferencials és el lleuger gust de matafaluga.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Alt Empordà, Baix Empordà
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Són venuts pel mateix elaborador pastisser, a doll, a les pastisseries de les comarques de l’Empordà.
Alguns establiments i productors de Brunyols de l'Empordà estan certificats i poden utilitzar la marca Productes de l'Empordà. Tot i que la seva producció i comercialització s'intensifica per Setmana Santa, se'n poden trobar en algunes pastisseries durant tot l'any.

Atributs i propietats nutricionals:

El brunyol és una font d'energia important. Conté una quantitat elevada de greix, procedent de la llet, de la mantega i dels ous; proteïnes de molt alta qualitat, procedents també de la llet i els ous; i hidrats de carboni, tant complexos (de la farina) com senzills (del sucre). El seu contingut en vitamines no és gaire destacable, ja que els processos de cocció en destrueixen la major part.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.