Botifarra negra

Inici>Productes >Botifarra negra

Botifarra negra, botifarra de sang

Es tracta d'un embotit de porc cuit amb sang, que es fa a tot el territori. Era un dels últims embotits que es feia per la matança del porc, aprofitant la sang i les cotnes. A les cases més benestants s'hi afegien, també, carns més greixoses i, a les més pobres, s'elaborava bàsicament amb sang, alguna cotna i pa.

  • Botifarra negra
  • Botifarra negra
  • Botifarra negra
1
2
3
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

S'elabora normalment amb el budell prim i, en la seva composició, es fa servir carn del cap del porc, peus, ronyons, cors, freixures, papada, cotnes i sang i, de vegades, per espessir la barreja s'hi afegeix pa. Tot seguit es lliga, s'emboteix i es fa coure. És una botifarra molt gustosa i aromàtica que la fa un dels embotits més apreciats per tota mena de preparacions gastronòmiques: a la brasa, fregida, a l'escudella, amb llegums, en les faves a la catalana, amb pà amb tomàquet,...

Categoria: Embotits.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Informació complementària:

Elaborat a base de carn, greix i sang del porc, és un aliment molt energètic, ric en greix i colesterol però, alhora, ric en proteïnes d'alt valor biològic i vitamines del grup B. Pel fet de contenir la sang del porc, es converteix també en una excel•lent font de ferro. Dins d'una alimentació variada i equilibrada el seu consum ocasional és totalment aconsellat. Es comercialitza a xarcuteries d'arreu de Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

Elaborat a base de carn, greix i sang del porc, és un aliment molt energètic, ric en greix i colesterol però, alhora, ric en proteïnes d'alt valor biològic i vitamines del grup B. Pel fet de contenir la sang del porc, es converteix també en una excel•lent font de ferro. Dins d'una alimentació variada i equilibrada el seu consum ocasional és totalment aconsellat.

Comentaris rebuts (1)
  • Jacas
  • 27/02/2010 a les 23:20 pm (Europe/Berlin +01:00)
  • "Estic molt interesat en saber tot el proces per fer els llardons de manera artesanal"
    • La seva puntuació
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.