Botifarra dolça

Inici>Productes >Botifarra dolça

Botifarra dolça

És un embotit tradicional de l'Empordà que es presenta cru, o sec, com si fos un fuet. La seva característica diferencial és que entre els seus ingredients hi ha el sucre, que li dóna un gust dolç molt personal.

  • Botifarra dolça
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Antigament era un dels embotits que s'elaborava a les cases de pagès de l'Empordà durant la matança del porc. Actualment és bàsicament un producte de cansaladeria d'alt contingut calòric, elaborat durant tot l'any. Actualment intervenen en l'elaboració d'aquest embotit: carn magra crua de porc, sucre, pell de llimona, sal i opcionalment canyella. En resulta una botifarra rosada i molt lluent quan és crua, i d'un color rosat-grisós quan es deixa assecar. Es tendeix a consumir-la més aviat seca, tot i que les preparacions amb la botifarra crua encara es mantenen: confitada amb poma, a la brasa, fregida,...

Categoria: Embotits.
Propi de: Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Selva
Informació complementària:

El mateix elaborador la comercialitza. Es pot adquirir a les carnisseries i cansaladeries de la comarca durant tot l'any. Alguns productors de botifarra dolça de l'Alt i el Baix Empordà estan certificats sota la marca Productes de l'Empordà.

Atributs i propietats nutricionals:

Elaborada principalment amb  la carn magra de porc, és un aliment principalment proteic, amb un elevat contingut de ferro i vitamines del grup B. A diferència d'altres botifarres, conté sucre. Dins d'una alimentació variada i equilibrada el seu consum ocasional és totalment aconsellat.

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.