Botifarra de corder

Inici>Productes >Botifarra de corder

Botifarra de corder , botifarra de mondongo

També coneguda amb la denominació botifarra de mondongo, la botifarra de corder és un embotit tradicional de les cases de pagès tarragonines que aprofita la matança del corder.

  • Botifarra de corder
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

És una botifarra de sang, amb carn i altres condiments com sal i pebre. És un embotit molt peculiar, testimoni de la munió de productes que eren elaborats després del sacrifici del bestiar a les cases de pagès tarragonines.

Categoria: Embotits.
Propi de: Alt Camp, Baix Camp, Baix Ebre, Montsià, Priorat, Ribera d'Ebre, Tarragonès, Terra Alta
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es comercialitza en unes poques xarcuteries de la província de Tarragona.

Atributs i propietats nutricionals:

Elaborat a base de carn, greix i sang del corder, és un aliment molt energètic, ric en greix i colesterol però, alhora, ric en proteïnes d'alt valor biològic i vitamines del grup B. Pel fet de contenir la sang del corder es converteix també en una excel•lent font de ferro. Dins d'una alimentació variada i equilibrada el seu consum ocasional és totalment aconsellat.

Comentaris rebuts (1)
  • Sergi
  • 04/01/2010 a les 23:06 pm (Europe/Berlin +01:00)
  • "També es pot trobar a Cal Llorens de Falset, que és on l'hem comprat tota la vida."
    • La seva puntuació
    • 4 estrelles
    • 4 estrelles
    • 4 estrelles
    • 4 estrelles
Territoris d'on és propi
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Catalunya
    • Alt Camp, Baix Camp, Baix Ebre, Montsià, Priorat, Ribera d'Ebre, Tarragonès, Terra Alta
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.