Botifarra crua

Inici>Productes >Botifarra crua

Botifarra crua, llonganissa crua, botifarra per coure,

És l'embotit del porc per excel·lència dels cansaladers catalans, destinat a la comercialització en fresc. Tradicionalment eren un dels primers productes de la matança del porc, que es consumien de seguida o es conservaven confitades en tupines.

  • Botifarra crua
  • Botifarra crua
  • Botifarra crua
  • Botifarra crua
1
2
3
4
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

És un embotit cru que s'elabora amb les carns més nobles del porc: carn d’espatlla o de cuixa i cansalada viada, amanides amb sal i pebre negre. S'emboteix en un budell de porc, es lliga i ja queda llesta per a la comercialització.

Són un producte emblemàtic de casa nostra i es converteixen en protagonistes de plats típics de la gastronomia catalana, com la botifarra amb mongetes, les coques de recapte, a la brasa, esparracada amb bolets,...

Categoria: Embotits.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es comercialitza fresca a totes les xarcuteries i cansaladeries de Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

Elaborada a base de la carn i el greix del porc, és un aliment energètic, ric en proteïnes d'alt valor biològic i vitamines del grup B. També se'n destaca un contingut important de ferro. Dins d'una alimentació variada i equilibrada el seu consum setmanal és totalment aconsellat.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.