Botifarra blanca

Inici>Productes >Botifarra blanca

Botifarra blanca, cueta

També anomenada cueta, és un dels embotits cuits de porc més populars, apreciat pel seu sabor suau.

  • Botifarra blanca
  • Botifarra blanca
  • Botifarra blanca
  • Botifarra blanca
1
2
3
4
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Per fer la botifarra blanca es fa coure la freixura i els cors, i quan ja són cuits es trinxen juntament amb les puntes de la ventresca que queden i una mica de cansalada grassa. S'amaneix amb sal i pebre. S'emboteix amb la tripa o pell prima del porc, es lliga en forma d'anell i es fa coure a la caldera. Es sol presentar en peces de 20 a 30 cm de llargada i agafa un color beix-grisós.

Categoria: Embotits.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Informació complementària:

Es comercialitza a gairebé totes les xarcuteries del país. N'hi ha d'artesanals, que es venen a les botigues d'elaboradors d'embotits, o d'industrials, que es poden trobar a tota mena d'establiments d'alimentació.

Atributs i propietats nutricionals:

Elaborat a base del carn, greix i menuts del porc, és un aliment molt energètic, ric en proteïnes d'alt valor biològic i vitamines del grup B. Pel fet de contenir el cor del porc, es converteix també en una excel•lent font de vitamina B12 i  de ferro. Dins d'una alimentació variada i equilibrada el seu consum ocasional és totalment aconsellat.

Comentaris rebuts (1)
  • butiman
  • 11/04/2011 a les 10:22 am (Europe/Berlin +02:00)
  • "Les botifarres de Salgot estan bonissimes"
    • La seva puntuació
    • 4 estrelles
    • 4 estrelles
    • 4 estrelles
    • 4 estrelles
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.