Baldana de ceba

Inici>Productes >Baldana de ceba

Baldana de ceba, botifarra de ceba, botifarró de ceba

Es tracta d'una variant de la baldana d'arròs, amb molta acceptació a les Terres de l'Ebre i a les comarques tarragonines en general. Tot i que actualment la seva producció es concentra a les carnisseries, tradicionalment era un producte molt elaborat després de la matança del porc.

  • Baldana de ceba
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

La baldana de ceba és un embotit cuit, una mica més petit que la baldana d'arròs, enfilat i lligat en porcions. En la seva elaboració s'aprofiten la sang i les parts més greixoses del porc i s'hi afegeix, a més, ceba, pebre negre i sal. Es pot menjar fregida o a la brasa, però és molt freqüent posar-la a l'escudella.

Categoria: Embotits.
Propi de: Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre, Terra Alta
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es ven a les carnisseries i xarcuteries de les Terres de l'Ebre i del Priorat, però també se'n troba, en menor mesura, en establiments de les comarques de Tarragona.

Atributs i propietats nutricionals:

La combinació dels diferents ingredients que composen la baldana el fan un aliment molt nutritiu. La cansalada aporta una elevada quantitat de greix, sobretot saturat. La sang conté una gran proporció de proteïnes i uns nivells de ferro considerables. I, per últim, la ceba aporta una quantitat important de substàncies amb efecte antioxidant, com els flavonoides.  Tots aquests elements el converteixen en  un aliment molt energètic que aporta gran diversitat de nutrients.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.