Avellana DOP de Reus

Inici>Productes >Avellana DOP de Reus

Avellana DOP de Reus

L'explotació avellanera a les comarques de Tarragona data del segle XIII quan, fins i tot, ja existia una comissió per al comerç de l'avellana a la Llotja de Barcelona. El seu cultiu es va intensificar a les comarques tarragonines a finals del segle XIX, com un recurs per alleujar la plaga de la fil·loxera i la desaparició dels ceps. Actualment la reputació i qualitat d'aquesta fruita seca ha fet que adquirís la Denominació d'Origen Protegida.

 • Avellana DOP de Reus
 • Avellana DOP de Reus
1
2
Distintiu:
  • DOP Avellana de Reus
  • DOP Avellana de Reus
  • Productes de la Terra
  • Productes de la Terra

L'avellana és la llavor comestible del fruit de l'avellaner (Corylus avellana i Corylus maxima mill), de la família de les Betulàcies. Les varietats d'avellana aixoplugades sota la DOP són les tradicionalment conreades a l'àrea: negreta (la més abundant), pauetet, gironella, morella i culplana. Es tracta d'una fruita seca de qualitat, apreciada tant per consumir torrada o crua com per formar part de receptes de pastisseria i rebosteria.

Categoria: Fruits secs.
Propi de: Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Tarragonès, Terra Alta
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
agosetoct
Informació complementària:

Tot i que la temporada de collita de les avellanes en garanteix el moment òptim de consum, com que és un fruit sec, la seva conservació és llarga i en podem trobar durant tot l'any. Les avellanes es poden presentar en tres formes: amb closca, en gra i torrades, i sempre envasades. A l'etiqueta, hi figurarà obligatòriament el nom 'Avellana de Reus. Denominació d'Origen Protegida', el logotip de la denominació i el símbol comunitari. Una gran part d'aquesta avellana s'exporta, però se'n troba a tota mena d'establiments on es ven fruita seca arreu de Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

La qualitat més destacable de les avellanes és el seu elevat contingut energètic, a causa de la baixa concentració d’aigua i de l’elevada proporció de lípids, principalment monoinsaturats que, juntament amb el seu contingut en fitosterols, afavoreix el control dels nivells de colesterol i triglicèrids.  A més a més, conté una quantitat important de vitamina E i d’altres substàncies antioxidants que, sumades a la seva baixa aportació de sodi, li confereixen la categoria d’aliment cardiosaludable.
Per la seva concentració d’energia i nutrients, és un aliment recomanat també com a reposador de l’energia gastada durant la pràctica esportiva. Els experts recomanen un consum de 25 g de fruits secs al dia.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.