XI Fira Formatgera de la Vall de Ribes

Inici>Agenda >XI Fira Formatgera de la Vall de Ribes
Abril
8 d’abril de 2012
XI Fira Formatgera de la Vall de Ribes

Així doncs, la fira compta amb una programació diversa per diferents públics. El diumenge a partir de les 10h. Del matí s'inaugurarà la fira amb la ja tradicional mostra artesana acompanyada d'altres activitats complementàries. Per setè any consecutiu els artesans podran tornar a participar en el concurs de formatges on un jurat format per un grup de persones vinculades al sector làctic, ramader i professional del Ripollès premiaran el millor formatge de la fira, el qual el lliurament del premi s'entregarà durant la degustació. El concurs participaran tres categories: cabra, vaca i ovella tenint en compte així a tots els formatges representats a la fira. A diferència dels altres anys, aquesta edició, el concurs es farà públicament a la plaça per tal que la gent pugui veure i escoltar la competició en directe.

 

Seguidament a partir de les 11h, es realitzarà els tastets guiats amb els formatges participants en el concurs sota el marc de unes jornades tècniques d'una hora de durada. Caldrà adquirir un tiquet de 5€, amb inscripcions prèvies a l'oficina de turisme, on la gent podrà degustar uns quants formatges i se'ls acompanyarà de aigua, pa, vi i d'algun condiment més present a la fira, com melmelades o fruits secs. Tot això a càrrec de Caseus Afinadors, especialistes làctics que aniran explicant les varietats i característiques i els millors maridatges pels formatges seleccionats. Cal agrair també el suport de les empreses Aigua de Ribes i el Celler la Vinyeta de Peralada en aquesta activitat per l'oferiment dels seus productes gratuïtament.

 

Durant tot el dia, l'activitat de dinamització infantil es basarà en un concurs de munyir cabres amb la col·laboració de Formatges Montbrú. Es premiaran també els millors classificats.

Val a dir, que els restaurants dels Fogons de la Vall de Ribes oferiran "menús temàtics" o plats amb formatges per dinamitzar la fira també amb la gastronomia.

Enllaços:
Productes:
Arxius associats:
Municipis: Ribes de Freser (Ripollès).
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.