Jornades gastronòmiques del pèsol del Maresme 2012

Inici>Agenda >Jornades gastronòmiques del pèsol del Maresme 2012
Abril
Del 24 de febrer al 30 d’abril de 2012
Jornades gastronòmiques del pèsol del Maresme 2012

Del 24 de febrer al 30 d'abril de 2012 diversos restaurants del Maresme participen a les Jornades gastronòmiques del Pèsol del Maresme, amb aquest producte com a protagonista dels seus plats.

 

El pèsol és un dels conreus amb més tradició a la comarca del Maresme. Tot i que actualment es conreen diverses varietats, les més arrelades a la comarca i més apreciades són les varietats garrofal i floreta. No són gaires els pagesos que conreen aquestes dues varietats, i comercialitzen la seva producció principalment mitjançant la venda directa o en petites botigues i parades dels mercats municipals. Els pagesos del Maresme conserven curosament la llavor que produeixen ells mateixos d'un any per l'altre. A Llavaneres el pèsol té marca de garantia que l'acredita!

 

Incorporar a l'oferta gastronòmica dels restaurants de la comarca el pèsol del Maresme permet donar identitat a la cuina que es fa en els fogons maresmencs, tot vinculant-la al territori que els envolta i també fa possible mantenir el conreu d'aquestes dues varietats de pèsol i el manteniment de l'activitat agrícola de la comarca. Aquestes noves Jornades Gastronòmiques del Pèsol són una excel·lent oportunitat per degustar en els restaurants del Maresme que hi participen, aquesta "perla verda" tan apreciada.

 

Més informació dels restaurants participants i els menús en el document adjunt.

Enllaços:
Productes:
Arxius associats:
Municipis: Caldes d'Estrac (Maresme), Cabrils (Maresme), Calella (Maresme), Dosrius (Maresme), Argentona (Maresme), Mataró (Maresme), Arenys de Mar (Maresme), Cabrera de Mar (Maresme), Vilassar de Dalt (Maresme), Vilassar de Mar (Maresme), Arenys de Munt (Maresme), Sant Andreu de Llavaneres (Maresme).
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.