3a Fira Alimentació i Salut

Inici>Agenda >3a Fira Alimentació i Salut
Novembre
27 i 28 de novembre de 2010
3a Fira Alimentació i Salut

El recinte firal dels Camps Elisis de Lleida acollirà el proper cap de setmana del 27 i 28 de novembre la tercera edició de la Fira Alimentació i Salut, organitzada per Slow Food Terres de Lleida. Durant tot el cap de setmana hi haurà mercats, tastos, conferències i tallers per a totes les edats que incideixen en la importància del que mengem en la nostra salut, present i futura.

 

Slow Food Terres de Lleida va néixer el 2006 i té la seu a Balaguer. Des del seu naixement ha reivindicat una nova alimentació que ha de millorar la nostra salut i la del planeta. Per això s'ha proposat sumar l'ús i el coneixement de les plantes medicinals a l'hàbit alimentari diari. Actuant des dels seus inicis en l'àmbit de l'educació alimentària i del gust, Slow Food ha desenvolupat una àmplia reflexió sobre la realitat de l'alimentació quotidiana, i moltes activitats que han d'ajudar a la difusió d'aquesta filosofia.


Aquesta fira va néixer del desig i la necessitat de presentar en un sol àmbit la suma de gairebé tots els projectes que porta en marxa Slow Food Terres de Lleida. En primer lloc un espai de trobada entre productors i coproductors, responsables tots plegats de la nostra alimentació i de la nostra salut, i també de la salut del planeta.

Productors, artesans, restauradors i consumidors en general en un intercanvi permanent de coneixements, necessitats i experiències, sempre sota el paraigua de defensar productes bons, nets i justos.


Objectius:

1.   Apropar el productor al consumidor amb la qual cosa reduïm costos, reduïm emissions de CO2 i escurcem al màxim les distàncies, així guanyem en frescor i qualitat.
2.    Reincorporar als nostres hàbits gastronòmics la cuina de temporada i d'aprofitament. Tornem a fer conserves i melmelades casolanes en el millor moment del producte. Tornem a fer pastissos i galetes per a la canalla sense additius ni conservants.
3.    Recuperar i gaudir de la nostra cuina tradicional lligada a la terra i al seu cicle natural a través dels productes que ens ofereix: panadons d'espinacs per Pasqua, coques de recapte o cassola de tros amb els ingredients de la temporada que tinguem a casa.
4.    Contribuir a la creació d'una bona educació alimentària basada en productes naturals, de qualitat, prendre consciència de la importància de l'alimentació diària en la nostra salut, de l'aprofitament que hem de fer de les plantes medicinals o altres teràpies naturals. Perquè de la nostra alimentació en dependrà la salut futura.

Àmbits de la Fira:

1.    Mercat de la Terra, productors artesans i ecològics d'aliments de qualitat i de plantes medicinals.
2.    Cicle de conferències sobre els dos temes bàsics: alimentació i salut.
3.    Racó del Tast: productes oferts per elaboradors i productors al visitant amb tot tipus d'explicacions.
4.    Tallers infantils: educació del Gust.
5.    Tallers de cuina amb l'objectiu de difondre la cuina de temporada i d'aprofitament.

Arxius associats:
Municipis: Lleida (Segrià).
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.