Cercador

Inici>Cercador
55 resultats per "escudella"
  • Les bledes del Baix Llobregat, de la família de les Quenopodiàcies, presenten en general un aspecte vistós, amb les fulles externes d'un verd viu i nervis blanquinosos. La plantació de bledes es fa directament o per transplantament durant pràcticament tot l'any. La collita es realitza de manera ...
  • Té una forma aplanada, similar a la d'un ronyó, amb un ganxet a un dels extrems que n'és el tret característic i que li dóna nom. De grandària mitjana, a la boca té una elevada cremositat, un gust suau, fi i persistent. La pell és lleugerament rugosa i poc perceptible un cop la mongeta està ...
  • Destaca per la seva textura fina i equilibrada, la pell brillant i ferma i la seva bona resistència a la cocció. És de l'espècie Phasolus vulgaris i està ben adaptada al sòl, de secà, i clima de la comarca. La seva collita es duu a terme durant el mes de juliol i part de l'agost, però es conserva ...
  • La varietat de blat de moro que es coneix com a blat de moro escairat té un color blanc característic que s’aconsegueix mitjançant el procés d’escairar, que no és res més que pelar o treure la pellofa al cereal, acció que es realitza en molins especialitzats. S'obté de la manipulació ...
  • Especialitat: Pèsols ofegats, Escudella i carn d'olla, Crema de iogurt amb maduixons del Maresme
  • Cal Candi és un establiment situat al bell mig de camps i boscos amb unes vistes incomprables, on es pot assaborir els plats típics de la zona del Berguedà. Algunes de les seves especialitats: pèsols negres amb rosta i confitat de col, patates emmascarades, blat de moro escairat i escudella i carn ...
  • Fundat l’any 1786, Can Culleretes és, segons el Llibre Guinness dels Rècords, el restaurant més antic de Barcelona i el segon més antic d’Espanya. La popularitat d’aquest local no és gratuïta, sinó que s’ha anat forjant al llarg d’aquests anys i la seva clientela l’ha anat transmetent a través del ...
  • La cuina de Lo Ponts és una cuina artesanal elaborada amb producte autòcton i basada en els sabors més tradicionals de la cuina d'interior . Tots els plats de la carta representen algun aspecte d'aquesta idea de cuina i cada un d'ells està pensat per que sigui una especialitat: els arrossos a la ...
  • A Cal Baumer de Prats de Lluçanès oferim una cuina casolana i tradicional.  Una cuina senzilla, amb productes de qualitat i de proximitat. Escudella barrejada, pollastre de pagès amb prunes, pilotilles amb peres, vedella amb bolets, brasa, escalivada, trinxat de patata i col amb bolets i ...
  • Osona celebra del 10 al 19 de febrer les Jornades gastronòmiques de l'escudella i carn d'olla. Diversos restaurants de la comarca oferiran menús especials amb l'escudella i carn d'olla com a protagonista del 10 al 19 de febrer.   A més a més, els dies 17, 18 i 19 a la Rambla del Passeig de Vic ...
  • El proper cap de setmana del 15 al 17 de febrer Vic acull les jornades gastronòmiques de l'escudella i carn d'olla que s'emmarquen dins els actes que s'organitzen com a promoció de la ciutat de Vic com a candidata a ciutat UNESCO de la gastronomia.     Un ampli ventall d'activitats entorn de ...
  • Osona celebra del 21 de febrer al 2 de març les terceres Jornades Gastronòmiques de l'Escudella i la Carn d'Olla. Aquesta menja tradicional tant emblemàtica serà protagonista a 25 restaurants de la comarca amb menús especials per aquestes dates.   A més, durant els dies 21 i 22 de febrer, a ...
  • Commemorant el vot fet fa dos segles i mig a sant Sebastià per haver-los salvat de la pesta, el municipi d'Olvan, al Berguedà, continua oferint cada 20 de gener l'anomenat "Àpat del pobres". El dinar era un autèntic àpat dels pobres, ja que només es donava dinar als pobres i rodamóns un cop el ...
  • Els dies 16 i 17 de març el centre històric de Caldes de Montbui acull les parades i activitats del Mercat de l'olla i la caldera, una cita amb la gastronomia romana i l'aigua termal.   El Mercat és una homenatge a la gastronomia més propera i a l'esforç per la qualitat dels productors ...
  • El cap de setmana del 6 i 7 de febrer la Vall de Bianya celebra la Fira del Farro, una mena de farina de blat de moro molt arrelada al territori. La fira comptarà amb conferències sobre el farro, tastets de farro oferts pel col•lectiu de la Cuina Volcànica, sopar popular, actuacions musicals, ...
  • La Fira de Nadal i del Torró Artesà de Cardedeu arriba, enguany, a la 16a. edició. Durant el segon cap de setmana de desembre els carrers i places del centre històric hi concorren milers de visitants per les més de 160 parades amb una amplia oferta de productes artesans i articles nadalencs, ...
  • Escudelles populars en fem a mig Catalunya. Només a l'Alt Empordà, per exemple, tenim les de Campmany, Garriguella, Llançà, Palau-saverdera, Sant Llorenç de la Muga, Verges, Sant Pere Pescador, etc. N'hi ha que es fan en una població aïllada -com la de Montmaneu (Alta Anoia)-, mentre que altres es ...
  • L’escudella i carn d’olla, la sopa de galets, el rostit o bé els canelons i els torrons formen part dels nostres àpats de Nadal, com marca la tradició. Però d’on provenen i com s’han transformats els nostres hàbits culinaris per aquestes festes? Heus aquí la resposta de la mà de dos gran erudits en ...
  • Tradició i innovació poden ser termes no contradictoris sinó coincidents en un mateix temps i espai. Complementaris. Fins i tot en un món de tradicions tan establertes com el Nadal. Tres restaurants catalans d’alta volada, tots en mans joves, en són bons exemples.
  • El col•lectiu Cuines de la Vall de Camprodon proposa dues campanyes anuals que giren al voltant d’un producte, el poltre el mes de maig i la trumfa el de setembre, però per aquestes dates n’organitza una altra de ben diferent perquè, tot i que també preconitza l’ús d’ingredients de proximitat, té ...
  • La productora Createl ha llençat al mercat un projecte multiplataforma (llibre + DVD + web) per donar a conèixer els productes gastronòmics de Catalunya a través dels seus elaboradors. Des dels que treballen amb les matèries primeres fins els cuiners o xefs que converteixen els productes en plats ...
  • De les moltes escudellades col·lectives del nostre país amb motiu de Carnaval, n'hi ha dues que, per la seva dimensió i tradició, es consideren les més destacades: el ranxo de Ponts i el de Vidreres. Aquesta segon, que es porta a terme el dimarts de Carnaval, espera rebre unes 3.000 persones.
  • L’estrena d’un cicle dedicat a la cultura catalana a la capital francesa servirà per donar a conèixer també la seva gastronomia i millors productes. Es tracta d’una lectura de textos d’escriptors del nostre país en què se servirà un menú a base de vins, olis, carns i formatges produïts i elaborats ...
  • Les festes de Nadal tenen un fort component gastronòmic, comporten moments de reunió al voltant de la taula davant d’exquisits menjars casolans que poques vegades al llarg de l’any es tornen a repetir.
  • La carbassa fa les delícies de la polifacètica Ada Parellada que, a banda de cuinar i regentar tres restaurants a Barcelona, entre els quals el Semproniana, encara té temps per col•laborar amb mitjans de comunicació, escriure llibres i organitzar tallers de cuina per a nens.
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.