Cercador

Inici>Cercador
55 resultats per "escudella"
  • El nap negre és un tubercle de la familia de les Crucíferes, de pell negra i carn blanquinosa. És llarg i prim, d'una longitud d'uns 20 cm. Està ben adaptat al clima fred i a la sequera, així que no cal regar-lo. És més fi i saborós que les altres varietats de naps. Té múltiples aplicacions ...
  • És un cigró menut, de pell molt llisa, que augmenta fins a tres vegades el seu volum durant la cocció, de sabor delicat i textura untuosa, gens farinosa. El seu cultiu es basa en tècniques manuals i té una plantació a mà, que pot ser primerenca (entre octubre i novembre) o una altra de tardana ...
  • El cigró d'Oristà és una varietat de cigró no determinada de l'espècie Cicer arietium de petit calibre, de menys d'1 cm de diàmetre. Els productors, que actualment són molt pocs, n'inicien el conreu ben entrada la primavera. Cap al juliol es produeix la floració, i la collita es fa entre final ...
  • En l'alimentació dels animals s'usen pinsos elaborats amb matèries primeres de qualitat com els cereals, lleguminoses, tortons oleaginosos, greix vegetal i complements vitamínico-minerals. Un cop sacrificats, la carn es deixa madurar com a mínim durant quatre dies. Tot el procés de producció, des ...
  • Per fer la botifarra blanca es fa coure la freixura i els cors, i quan ja són cuits es trinxen juntament amb les puntes de la ventresca que queden i una mica de cansalada grassa. S'amaneix amb sal i pebre. S'emboteix amb la tripa o pell prima del porc, es lliga en forma d'anell i es fa coure a la ...
  • S'elabora normalment amb el budell prim i, en la seva composició, es fa servir carn del cap del porc, peus, ronyons, cors, freixures, papada, cotnes i sang i, de vegades, per espessir la barreja s'hi afegeix pa. Tot seguit es lliga, s'emboteix i es fa coure. És una botifarra molt gustosa i ...
  • S'inclouen en aquesta certificació les races de porc duroc, large white, landrace, blanc belga, pietrain i hamshire. El percentatge total d'intervenció de les races blanc belga i pietrain en la formació del producte final ha de ser inferior al 30%. L'edat de sacrifici dels porcs ha de ser com a ...
  • És una mongeta molt petita, fina de pell, cremosa i de mata baixa, similar en aspecte al fesol de Santa Pau, però aquesta és més menuda i de pell més fosca. En ser petita, és de cocció ràpida. Es sembra entre els mesos de maig i juny i s'arrenca entre finals de setembre i començaments d'octubre, ...
  • Les faves són el fruit de la favera -Vicia faba- que menjaven els nostres avantpassats. Les faves són ancestrals, ja eren conegudes en el neolític, principalment per influència púnica. Quan són molt tendres es mengen amb les bejoques, que han de ser ben verdes sense taques marrons; més endavant els ...
  • L'espècie Gadur morhua, capturada a aigües del nord de l'Atlàntic, a més de consumir-se en fresc, accepta bé el procés de salaó. En primer lloc, es buiden les tripes, es renta i, oberta la peça sencera, es deixa assecar a la serena. Posteriorment, es premsa i es posa en salmorra, aconseguint un ...
  • Especialitat: Pèsols ofegats, Escudella i carn d'olla, Crema de iogurt amb maduixons del Maresme
  • Cal Candi és un establiment situat al bell mig de camps i boscos amb unes vistes incomprables, on es pot assaborir els plats típics de la zona del Berguedà. Algunes de les seves especialitats: pèsols negres amb rosta i confitat de col, patates emmascarades, blat de moro escairat i escudella i carn ...
  • Fundat l’any 1786, Can Culleretes és, segons el Llibre Guinness dels Rècords, el restaurant més antic de Barcelona i el segon més antic d’Espanya. La popularitat d’aquest local no és gratuïta, sinó que s’ha anat forjant al llarg d’aquests anys i la seva clientela l’ha anat transmetent a través del ...
  • La cuina de Lo Ponts és una cuina artesanal elaborada amb producte autòcton i basada en els sabors més tradicionals de la cuina d'interior . Tots els plats de la carta representen algun aspecte d'aquesta idea de cuina i cada un d'ells està pensat per que sigui una especialitat: els arrossos a la ...
  • A Cal Baumer de Prats de Lluçanès oferim una cuina casolana i tradicional.  Una cuina senzilla, amb productes de qualitat i de proximitat. Escudella barrejada, pollastre de pagès amb prunes, pilotilles amb peres, vedella amb bolets, brasa, escalivada, trinxat de patata i col amb bolets i ...
  • Osona celebra del 10 al 19 de febrer les Jornades gastronòmiques de l'escudella i carn d'olla. Diversos restaurants de la comarca oferiran menús especials amb l'escudella i carn d'olla com a protagonista del 10 al 19 de febrer.   A més a més, els dies 17, 18 i 19 a la Rambla del Passeig de Vic ...
  • El proper cap de setmana del 15 al 17 de febrer Vic acull les jornades gastronòmiques de l'escudella i carn d'olla que s'emmarquen dins els actes que s'organitzen com a promoció de la ciutat de Vic com a candidata a ciutat UNESCO de la gastronomia.     Un ampli ventall d'activitats entorn de ...
  • Osona celebra del 21 de febrer al 2 de març les terceres Jornades Gastronòmiques de l'Escudella i la Carn d'Olla. Aquesta menja tradicional tant emblemàtica serà protagonista a 25 restaurants de la comarca amb menús especials per aquestes dates.   A més, durant els dies 21 i 22 de febrer, a ...
  • Commemorant el vot fet fa dos segles i mig a sant Sebastià per haver-los salvat de la pesta, el municipi d'Olvan, al Berguedà, continua oferint cada 20 de gener l'anomenat "Àpat del pobres". El dinar era un autèntic àpat dels pobres, ja que només es donava dinar als pobres i rodamóns un cop el ...
  • Els dies 16 i 17 de març el centre històric de Caldes de Montbui acull les parades i activitats del Mercat de l'olla i la caldera, una cita amb la gastronomia romana i l'aigua termal.   El Mercat és una homenatge a la gastronomia més propera i a l'esforç per la qualitat dels productors ...
  • El cap de setmana del 6 i 7 de febrer la Vall de Bianya celebra la Fira del Farro, una mena de farina de blat de moro molt arrelada al territori. La fira comptarà amb conferències sobre el farro, tastets de farro oferts pel col•lectiu de la Cuina Volcànica, sopar popular, actuacions musicals, ...
  • La Fira de Nadal i del Torró Artesà de Cardedeu arriba, enguany, a la 16a. edició. Durant el segon cap de setmana de desembre els carrers i places del centre històric hi concorren milers de visitants per les més de 160 parades amb una amplia oferta de productes artesans i articles nadalencs, ...
  • Escudelles populars en fem a mig Catalunya. Només a l'Alt Empordà, per exemple, tenim les de Campmany, Garriguella, Llançà, Palau-saverdera, Sant Llorenç de la Muga, Verges, Sant Pere Pescador, etc. N'hi ha que es fan en una població aïllada -com la de Montmaneu (Alta Anoia)-, mentre que altres es ...
  • L’escudella i carn d’olla, la sopa de galets, el rostit o bé els canelons i els torrons formen part dels nostres àpats de Nadal, com marca la tradició. Però d’on provenen i com s’han transformats els nostres hàbits culinaris per aquestes festes? Heus aquí la resposta de la mà de dos gran erudits en ...
  • Tradició i innovació poden ser termes no contradictoris sinó coincidents en un mateix temps i espai. Complementaris. Fins i tot en un món de tradicions tan establertes com el Nadal. Tres restaurants catalans d’alta volada, tots en mans joves, en són bons exemples.
  • El col•lectiu Cuines de la Vall de Camprodon proposa dues campanyes anuals que giren al voltant d’un producte, el poltre el mes de maig i la trumfa el de setembre, però per aquestes dates n’organitza una altra de ben diferent perquè, tot i que també preconitza l’ús d’ingredients de proximitat, té ...
  • La productora Createl ha llençat al mercat un projecte multiplataforma (llibre + DVD + web) per donar a conèixer els productes gastronòmics de Catalunya a través dels seus elaboradors. Des dels que treballen amb les matèries primeres fins els cuiners o xefs que converteixen els productes en plats ...
  • De les moltes escudellades col·lectives del nostre país amb motiu de Carnaval, n'hi ha dues que, per la seva dimensió i tradició, es consideren les més destacades: el ranxo de Ponts i el de Vidreres. Aquesta segon, que es porta a terme el dimarts de Carnaval, espera rebre unes 3.000 persones.
  • L’estrena d’un cicle dedicat a la cultura catalana a la capital francesa servirà per donar a conèixer també la seva gastronomia i millors productes. Es tracta d’una lectura de textos d’escriptors del nostre país en què se servirà un menú a base de vins, olis, carns i formatges produïts i elaborats ...
  • Les festes de Nadal tenen un fort component gastronòmic, comporten moments de reunió al voltant de la taula davant d’exquisits menjars casolans que poques vegades al llarg de l’any es tornen a repetir.
  • La carbassa fa les delícies de la polifacètica Ada Parellada que, a banda de cuinar i regentar tres restaurants a Barcelona, entre els quals el Semproniana, encara té temps per col•laborar amb mitjans de comunicació, escriure llibres i organitzar tallers de cuina per a nens.
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.